Štafetová bitva u Zborova, 10.4.2011

14.04.2011, Michal Besta

Znalci historie by snad v nadpisu článku nalezli analogii ke slavné bitvě, kde na Ukrajině bojovali „naši“ českoslovenští legionáři na straně Ruska proti „našim“ v dresu rakousko-uherském.

Nenecháme se zmýlit a vydáme se po stopách účastníků jiné akce – 2. závodu HITEC ČP štafet (Mistrovství Moravy a Slezska), jež svedli srdnatý boj s kopci a svahy, hustníky, podrostem, kamením a klackama, umocněný chladem a větrem, k tomu všemu tam … „bilo slunko jak sedlák cepem“ ….

Naše oddílová ekipa, notně vyčerpaná z předešlého dne (vskutku bruntální klasika), postavila to nejlepší, co (zrovna po ruce) měla. Jen si představte, že jsme na startu „postavili“: Mladé veteránky a vetoše kategorie „105“ a celé 2 kompletní štafety mužské. Náš POBOácký DOROST na startu chyběl, stejně jako naši nejmladší, jež do žákovských kategorií ještě neDOROSTli.

Vydřeli jsme následující úspěchy:

1. místo kategorie D105, naše dívky v sestavě P. Sedlářová – M. Krasnokutská – J. Kostková, zvítězily systémem start – cíl.

2. místo kategorie H105, vracejícísepozranění J. Jelínek & rutinér E. Kostka & překvapenísezony T. Borunský.

Naše účast v kategorii H21:

15. místo (snad jsme si původně mysleli na první desítku?) áčkové trio P. Košárek/T. Holas/M. Hadač, se ztrátou něco přes půlhodinu, o dalších padesát minut zpět skončilo na 23. místě naše křoví v sestavě M. Schuster Sr./V. Rossmanith/J. Stoszek.

Český pohár štafet pokračuje dvojzávodem 21. a 22. května (pořádá CHT a LPU), utužíme klubového ducha a pokusíme se tam naše nedělní dvojnásobné umístění „na bedně“ překonat. Odkaz na stránku závodů zde

Zanech komentář

*