Alicante

03.12.2016, Mirek Hadač

9518 účastníků absolvovalo celkem 13. kvalitních mapových tréninků v různých terénech (s důrazem na vrstevnice a práci s buzolou). Poprvé jsme na rozsáhlejší soustředění vyrazili letecky (za teplem). Otužilejší (větší polovina) pak vyzkoušeli teplotu moře a dovádění ve vlnách. Téměř každý večer jsme využívali místní regeneraci (bazén, rege, sauna). Zázemím pro nás byl camping Marjal (Guardamar), který mimochodem byl téměř plný. Fotky. Fotky LV.
Malá rekapitulace  absolvvaných tréninků (5 tréninků bylo na SI, ostatní byly s lampiony…… stavěči si celkem mákli 🙂 …. Hlavně Filip, který musel často úspěšně vybíhat pár minut před ostatními a stavět, okruhy pak spolehlivě stavěl Mirek a LV.:

Pátek odpoledne … 1. trénink
1Po dlouhé cestě jsme absolvovali jen seznamovací trénink, pro mnohé bylo překvapením jak složité mohou být duny na pobřeží. Obzvláště pasáž tzv „had“ byla tvrdým oříškem i pro zkušené běžce (Thierry běhá hada, který má šíři 2,7 mm …. můžete porovnat s naší šíři :))

Sobota dopoledne … 2. trénink
2a 2b 2cNádherné vrstevnice a kratší klasika, tak jsme prožili dopoledne druhého dne. Držení správného směru a výšky komplikovala snížená viditelnost v lese a samozřejmě pro nás netypický les.

Sobota odpoledne … 3. trénink
3aa 3bbKrátká trať. Výsledky. Mezičasy. První trénink, kde jsme se mohli opřít o přivezenou sadu SI. Pod tlakem jsme absolvovali jednodušší vrstevnicovou (dunovou) pasáž)


Neděle dopoledne … 4. trénink
4b4a 4c 4d 4eOkruhy. VýsledkyMezičasy. Měřený trénink, svižné tempo, chyby, které by nikdo nečekal …..

Neděle odpoledne … 5. trénink
5a 5b
Změna terénu, nepřehledné porosty, liják, momenty překvapení, výzva …. udržet směr je základ k úspěšné dohledávce.


Pondělí dopoledne … 6. trénink
tierry_nocak_6 tierry_nocak_6m
Absolvovali jsme Thirryho nočák ve dne (pro ulehčení se žlutou barvou). Další den jsme absolvovali v noci, a k překvapení všech byly časy většinou horší 🙁


Pondělí odpoledne … 7. trénink
15a15b15c15d15eOkruhyVýsledkyMezičasy. Mapa z JWOC krátké trať. Stále děláme chyby (nic, nic, nic a pak bác :()

Úterý dopoledne … 8. trénink
valle_del_solKlasika na otevřeném terénu, kde kontrola byla vidět i kilometr dopředu, ale úspěšně  ji naběhnout byl často překvapivý problém (čím blíže kontrole, tak viditelnost mizela). Diváci u aut mohli však na dálku v terénu závodníky pozorovat l=pe než na GPS zázanmu. O extrémní „kufry“ nebyla nouze (ale za to poučení to stálo)

Útery odpoledne …. 9. trénink
tierry_nocakvelcitierry_nocakmaliThierryho nočák se zvýšenou obtížností bez žluté barvy. Velci 3,8 km a malí 2,2 km. Nejlepší Thierryho čas je na úrovni ca 16 minut. (nejvíce se přiblížil Filip … 22 minut) I ti co šli dobře se nevyvarovali zbytečných chyb plynoucích z krátkého rozptýlení (především kolem běžících). VýsledkyMezičasy. A takhle to chodí Thierry (ve 3DRerun, stojí za to :)).

Středa dopoledne …. 10. trénink
coto_de_las_maravilasKlasika
v příjemném, obtížném terénu. Možné srovnání s dřívě proběhnuvšími závody (v zásadě pozitivní …. stíháme). Celodenní výlet do blízkosti města Cehegín. Spousta krásných exteriérů.

Středa odpoledne … 11. trénink
cehegin
Sprint na mapě ze závodu WRE z r. 2010. Dotace EU znamenaly, že žlutá barva na mapě se většinou změnila v rozsáhlé stavby s hustou sítí komunikací (s tím jsme si poradili). Při tréninku na nás čekaly potulné kočky. V jiných místech pak dotěrní psi. Nejlepšího času dosáhl Kuba (15:45), druhý Filip (17:09), ostatní pak přes 20 minut. Běželo se na lampiony (tu a tam se některý na krátko stal obětí místních dětí)

Čtvrtek dopoledne … 12. trénink
91 92 93 94 95 96Okruhy. Výsledk Mezičasy. Pouze vrstevnicovka, už se lepšíme, ale stále ještě nejsme „dokonalí“ 🙂

Čtvrtek odpoledne … 13. trénink
12a 12bShluky, poslední trénink, obtížný, ale po všem absolvovaném zvládnutelný. Příjemné rozloučení s místními terény.


Další informace hledejte na stránce TSM facbook.

Zanech komentář

*