Naši byli na Helfenstein ve dnech 26. – 27.5.2012

04.06.2012, Michal Besta

Po několika letech se „velké“ republikové štafety konaly docela blízko našeho hezkého slezského města, a tak jsme zaznamenali dosti hojnou účast: 4 štafety H21, 1x H140, 1x H165, 1 štafle D18, 2x D21, 2x D105. Pokud k tomu přičteme naše nejmenší, kteří startovali za oblast, to už je docela pálka téměř 40 sportovců za náš oddíl.

Sobotní štafety (opravte mě, pokud se mýlím) přinesly historické umístění na bedně v kategorii mužů – 3. místo. Jistě, podobná umístění měli opavští orienťáci dříve v dresech jiných klubů (zejm. VŠB, VŠZ, Jičína, RH Praha atp.), vidět však „naše“ kluky na bedně bylo milé, obzvláště v dobře promixované sestavě, kterou trenér Mirek postavil takto: Junior – Vetoš – Junior.

Rozhovor Juniora po doběhu 3. úseku

Ostatní štafety se srdnatě bily se soupeřemi či vlastními nemocemi, přesto jsme zaznamenali v D105 3. místo (Renáta B. – Šárka K. – Jana K.), popřípadě 2. místo v H165 (Miroslav S. – Miloš S. – Vladimír S.). Výsledky závodů zde.

Sobotu odpoledne jsme se proběhli „sprintem“ v Lipníku n. Bečvou. Jak na svém blogu napsal Béďa: maďarští dorostenci dali našim nejlepším pořádnou lekci…

Já dodávám: vojáci ze Spojených arabských emirátů dostali od našich dorostenek lekci ještě mnohem větší (kdo naše dorostenky viděl, a kdo zná, jak to mají kluci v arabském světě „těžké“ pochopí, pročpak měli borci z UAE tak chabé výsledky, snad je armádní generálové nebudou trestat příliš přísně … ), foto je z důvodu ochrany osob nepublikovatelné …. Výsledky závodů 1. kola Českého poháru ve sprintu zde.

Trenér v akci

Supervizor

Sluncem zalitá neděle znova na Helfštýně a trenér – stavitel štafet byl dalším, kdo udělil pořádnou lekci. Nechal totiž výjimečně do sestav promluvit závodníky a štafeta se běžela v sestavě Vetoš – Junior – Junior. Výsledek se dostavil – bylo z toho „až“ 7. místo. Od teď již kluci vědí, že se trenérovi do sestav nemají míchat.

Umístění na „bedně“ tak zachraňovali starší, v D105 1. místo (Renáta B. – Pavla S. – Šárka K.), starší chlapi podrželi stejně jako v sobotu 2. místo v H165 (S-estava S-tejná jako v S-obotu).

Cenu POBO za obětavost získává Petr Nycz.

Petr, tento čerstvý vetoš, na svém úseku velmi dobře rozběhnutou štafetu H21 (1.ús.  Vojta, 2. ús. Robo) tlačil perfektním výkonem k úspěchu, na 10. kontrole si však vymkl kotník, přesto s tím dokázal doběhnout!  Výsledky závodů zde.

 

Nesmíme zapomenout na vyzývací pohár!

V sobotu i v neděli soutěžili naši mladí v dresu MSK o tzv. „Vyzývací pohár“. výsledky a zejména nabyté zkušenosti byly hodnotné:

Sobotní štafety:

Štafeta Lenky Hájkové v D12 na 2. místě, stejné umístění ve štafetě H12 Tomáš Valík, ve stejné kategorii, v dresu MSK také Jan Jelínek a Jiří Kostka (štafety na 10., respektive 11. místě).

Mladí sbírali cenné zkušenosti také na sprintu:

H12    Tomáš Valík 11., Jiří Kostka 30., Jan Jelínek 54.

D12    Lenka Hájková 24., Lucie Hájková 33.,

Nedělní štafety:

Štafeta Lenky Hájkové v D12 na 3. místě, Lucie Hájková startovala za MSK2, skončili 12. V klucích ve štafetě H12 Tomáš Valík znova druzí, štafeta Jana Jelínka 13., štafeta ve které startoval Jiří Kostka pak na 15. místě.

Naši mladí bojovníci skončili v dresu MSK celkově na 4. místě (1. Východňári, 2. Prága, 3. Hanáci). Stránky závodů zde.

Zanech komentář

*