Žebříček A, Žebříček B – Nová Ves u Rýmařova 8.-9. září 2012

10.09.2012, Michal Besta

Víkendový dvojzávod na klasické a krátké trati se odehrál s centrem závodu na lyžařském stadionku na Nové Vsi. Za sobotního příjemného oblačna se do lesa vydalo přes tisíc závodníků z celé ČR, z toho uctihodných 45 bylo právě z našeho oddílu. Z našich Borců na stupně vítězů dosáhl Filip Hadač. Také naše nastávající AOP hvězdy zazářily hodně vysoko. První místa získaly Lucka a Lenka Hájkové a Klára Čechová. Poklonu si zaslouží také výkon Pavly Sedlářové.

Nedělnímu závodu dominovalo teplé a jasné počasí s hodně zeleným rastrem v mapě. Borcům ze zadních pozic startovního pole (mezi které se řadím i já a Marek Schuster), kteří dosáhli nebo téměř dosáhli na stupně vítězů, výrazně pomohly vyšlapané cestičky v lese. Ve starších žákyních se s výrazným náskokem umístila na 1. místě naše Radka Svobodová. O slávu oddílu se opět zasloužili Pavla a Evžen. Ne méně zajímavých výsledků jsme se také dočkali u závodění otců v kategorii HDR, kde Karolínka a Barča obsadily o sekundu 1. a 2. místo.

4 komentáře k “Žebříček A, Žebříček B – Nová Ves u Rýmařova 8.-9. září 2012”

  1. Mirek Hadač napsal:

    Ano, Ano, přesně k tomu je kategorie HDR, k závodu otců !!! Škoda, že si ty děcka ještě neumí přečíst pravidla OB, možná by těm otcům dali pěknou „držkovou“

  2. Tomáš Holas napsal:

    Ano, Ano, zrušme kategorii HDR, rodiče s dětmi.
    Protože neexistuje děcko v HDR, které by nemělo rodiče orienťáky, tak neexistuje reálná šance, aby děcko šlo do lesa bez rodiče, aniž by mu to pravidla dovolily (musí to stihnout do HDR startovního limitu). Navrhuji přejmenovat kategorii na NEBĚŽÍCÍ S DĚTMI (HDN). Teprve potom budeme muset brát pravidla vážně. Kategorie HDR je jediná a poslední ze všech kategorií, kdy rodič se může věnovat svým dětem v lese a předat jim určité návyky a motivaci v průběhu závodu. A stavitel trati zase musí postavit takovou trať pro HDR, aby to dítě zvládlo a ne to co předvedli na Nové Vsi. A pokud tomu terén neodpovídá, tak ať postaví start HDR na jiném místě, třeba cestou na start a ne do zeleného hustníku s kontrolami zašitými mimo cestu. To, že se toleruje účast rodičů orienťáků na tratích HDR je chvalitebné, nicméně vím že to není správné. Věřím, že každý závodník si tímto obdobím, kdy má děcka v HDR, projde a bude na to rád vzpomínat. A jestli si někdo myslí, že mu procházka v lese s děckem hodně dala, tak je na omylu, spíše vzala.

  3. Martin Schuster napsal:

    Reportáž České Televize, čas 15:38–17:08, link:
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/

Zanech komentář

*