7. a 8. PKŽ Ostrava Poruba 20.10.2012

22.10.2012, Michal Besta

Sobota 20.10. 2012 byla pro orientační běžce trošku neobvyklá. Konaly se hned dva závody podzimního krajského žebříčku. Odpoledne se běžel sprint, večer pak noční. Oba závody se uskutečnily v Porubě a nesly se v duchu několika dalších „P“: příjemné počasí, pestrá podzimní příroda, povedená předvedená práce (prý poslední) party pořadatelů, pořádná porce předních pozic pro naše závodníky.

S nástrahami rychlého sprintu si nejlépe poradili hlavně naše žákovské naděje. Díky nim jsme si z Ostravy odvezli jedno vítězství zásluhou Adama Valíka v kategorii H10C a další čtyři umístění na skvělých stříbrných pozicích, které vybojovali Helena Krčková v D10N, Lenka Hájková v D12C, Klára Čechová v D14C a Tomáš Valík v H12C.V dospělých dosáhl na stupně vítězů tentokrát pouze Tomáš Čech, který obsadil v kategorii H35C pěkné druhé místo. Ostatní závodnici bojovali, jak nejlépe uměli, ale na bednu už to nebylo.

V nočním závodě jsme obsadili z osmi našich startujících obdivuhodných 7 medailových pozic. Zásluhou Lenky Hájkové v D12C, Kláry Čechové v D14C, Radky Svobodové v D21C a Tomáše Valíka v H12C to byla čtyři vítězství. Mirek Hadač v H21C a Jana Glabazňová v D35C se umístili na stříbrných medailových pozicích a já jsem obsadila ve své kategorii 3.místo.

Další výsledky a fotografie jsou k nahlédnutí pod tímto odkazem http://www.msksos.cz/index.php?menu=4&action=race&rid=33 (poslední dva řádky v tabulce).
Podzimní část letošní sezóny je u konce a nezbývá než se těšit a trénovat na tu další

Jeden komentář k “7. a 8. PKŽ Ostrava Poruba 20.10.2012”

Zanech komentář

*