Mistrovství ČR Sprint 2013

10.05.2013, Michal Besta

Den vítězství nad nenáviděným fašismem (8.5.) jsme oslavovali v Chrudimi, kde se konalo mistrovství ČR ve sprintu. Centrum + cílová aréna byly na centrálním Resselově náměstí, dospělácké kategorie žen a mužů natáčela i Česká televize (je možno shlédnout záznam v pátek 10.5.2013 od 13 hod. na ČT4 sport, viz odkaz níže).

Tratě byly postaveny celkem pěkně, ovšem až na dosti sporný moment na začátku závodu, kdy se stavitel nevyvaroval obrovské chyby a nechal zakreslit zavřenou bránu červenou barvou, která splývala s kolečkem zakreslené kontroly (později byl i podán protest na zrušení závodu v dané kategorii, který však Jury zamítla, viz také odkaz níže). Jinak se dá říci, že to pořadatelům celkem klapalo (pokud si ovšem někdo nechtěl před startem zajít na záchod, zde to bylo podobné jako na závodech v Benátkách …). No a jak jsme si my, POBáci vedli?

Jediného opavského závodníka, kterého uvidíme v TV je Iva Košárková, která doběhla v hlavní ženské kategorii na 21. místě. V juniorkách jsme měli dva zástupce, Marcelu a Radku, pořadí 20., respektive 29. místo. V kategorii D21A běžela dobře Lucka Machútová, 14. místo. Největší naděje na zisk medailí jsme si dělali u juniorů, ale ani tady to necinklo. O 7. vteřin za medailí se umístil na 4. místě Marek, Filip si bohužel „vyžral“ pořadatelské „Faux Pas“ díky špatně zaznačenému zákazu na začátku závodu (viz úvod), dokázal ještě zabojovat a skončil 10. Vojta podal solidní výkon a umístil se na 20. místě. V H21B Martin M. doběhl 4. a v H14C obsadil Vojta Tesař 14. místo.

Probíhala také Veteraniáda, kde jsme se dočkali jediné medaile. Střibro vybojovala Jana Glabazňová v D50. V kategorii H45 obsadil Jirka Tesař 9. místo. Evžen Kostka se v kategorii H55 umístil na 13. pozici.

Odkazy:

Stránky závodu, výsledky atp.: http://lpu.cz/mcr13/

Sporný moment, který řešila Jury: http://lpu.cz/mcr13/ruzne/mapa.jpg

Odkaz na ČT4 zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10183677624-beh/213471291282001/

Sepsal Marek Schuster (redakční úpravy provedl tatínek).

 

Jeden komentář k “Mistrovství ČR Sprint 2013”

  1. Mirek Hadač napsal:

    … ještě tam chybí, že na té nesmyslné čárce v průchodu se vychytal na první kontrole i Mirek Hadač, a tak založil základ pro druhý nejlepší životní výkon … DISK – jiný kód po 27 letech. Tímto děkuji hlavnímu rozhodčímu závodu, že mi tento výkon umožnil. Protože jsem už nabýval dojmu, že narazit špatnou kontrolu je nemožné. Ještě jednou děkuji za otevření očí …. 🙂

Zanech komentář

*