8+9 závod JKŽ HAV

10.06.2013, Michal Besta

Ve dnech 8-9. června 2013 se konaly v okolí Hrčavy dva závody JKŽ MSK. Hrčava leží téměř v místě, kde se protínají hranice České republiky, Slovenska a Polska. Jedná se o část Beskyd a tak bylo předem jasné, že tratě budou zřejmě více kopcovaté. Toto se potvrdilo a většina kategorií absolvovala sobotní klasiku, která byla oblastním mistrovstvím, s menším počtem kontrol, dlouhými postupy a značným převýšením. Výkonnost závodníků, kromě těchto parametrů prověřilo i počasí, neboť téměř všichni absolvovali svou trať ve vydatném dešti.
Závodů se účastnili i závodníci z Polska a ze Slovenska a tak je o to víc potěšitelné, že jsme v této konkurenci získali 12 medailových umístění. Na prvních místech se ve svých kategoricích umístili Barča Holasová, Alča Šarmanová, Tomáš Valík, Mirek Hadač, na tréninkové trati Tomáš Čech, stříbrná příčka patřila Káji Klechové, Šárce Kašparové, Pavči Sedlářové a Jirkovi Kostkovi. Z bronzové medaile se pak radovali Lenka Hájková, Jana Stoszková a Vojta Tesař. Alča, Tomáš Valík, Mirek, Pavča, Jirka Kostka a  Šárka získali titul Mistr Moravskoslezského kraje v OB na klasické trati.
Nedělního závodu na krátké trati se již zúčastnila méně početná skupina závodníků našeho oddílu. Všichni běželi za slunečného počasí, i když les byl po deštích v posledních dnech značně podmáčen. Časy v jednotlivých kategoriích byly díky podložce a kopcovatějšímu terénu o něco málo delší. I v tomto závodě jsme se umístili na medailových pozicích. První místo získala Lenka Hájková, Mirek Hadač, druhé místo Šárka Kašparová, Evžen Kostka, třetí příčky obsadili Jana Kostková, Jirka Kostka a Kuba Stoszek.
Výsledky ze sobotního závodu najdete zde http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2112, z neděle pak http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=2119. Další informace včetně odkazů na fotografie http://oris.orientacnisporty.cz/Zavod?id=2112 nebo na webu závodu http://skobhav.webzdarma.cz/hrcava2013/

Zanech komentář

*