Východočeský víceboj 13.-14. září 2014

16.09.2014, Mirek Hadač

DSCF5889 DSCF5891 MIR_1277_crwDSCF5896 DSCF5898Tento víkend byl opravdu pestrý. Slávie Hradec Králové připravili na hřebenu Hořického Chlumu Český pohár štafet. Hned z počátku závod doprovázela jedna nemilá událost. Při rozběhu prvních štafet, hned po několika stovkách metrů, závodníci proběhli početnou kolonií sršní, která na sebe dlouho nenechala čekat. Řada závodníků vyfasovala žihance, někteří museli být ošetřeni lékařem a pět závodníků bylo převezeno do nemocnice. V daný okamžik v centru závodu bylo celkem až osm sanitek a záchranný vrtulník. Přes řadu obav závodníků závod doběhl až dokonce. Náš oddíl získal utržil jedno žihadlo, stříbrnou a bronzovou placku.

kategrie umístění kategrie umístění
D18 16. H18 2.
D21 20. H21 24. + disk AOP1 (ze 3. místa)
D105 5. H135 3.

Po krátkém poledním odpočinku v prostorách Františkánského kláštera v Hostinném jsme startovali na Českém poháru, INOV-8 CUPu, který byl součástí žebříčku A. Se závodní tratí se nejlépe popral v elitní kategorii Marek Schuster, který si doběhl pro vysněnou bronzovou medaili. Nemalá gratulace patří také Jakubovi Glonkovi, který si i přes pár mapařských zaváhání dovedl svým dlouhým krokem vydobít stříbrnou pozici v kategorii H18A. V žákovských kat. D12C a D14C si obě holky Lucka a Lenka Hájkové doběhly pro třetí příčku.

Po ranním, relativně hektickém přesunu na Mistrovství a Veteraniádu sprintových štafet, jsme běželi prvně dorostenecké smíšené čtyřčlenné štafety. Dorostenci obsadili slušné 12 místo. V pravé poledne na start vyrazila dospělácká sprintová štafeta ve složení Tesařová, Hadač, Košárková, Schuster. Všichni běželi výborně, ale výkon Filipa a Marka byl natolik skvělý, že AOP obsadilo historicky nejlepší 5. místo. Obrovská GRATULACE k malé bedně (televizní přenos).
Při pomyšlení, že tato štafeta postoupila na start SŠ jako náhradníci, v nás evokuje fakt, že v AOP jsou opravdu dobří závodníci, anebo že v systému nominací na SŠ je někde velká chyba. Závěrem je třeba ještě pozvednou výsledek našich veteránů, kteří nezklamali a dosáhli na kov bronzový. GRATULUJEME.

sepsal Tomáš Holas

Zanech komentář

*