Mistrovství ČR ve sprintu a sprintových štafet Uherský Brod 2016

11.05.2016, Michal Besta

Sprint 7.5. sobota

O krásně prosluněné květnové sobotě, 7.5.2016, se běželo mistrovství ČR ve sprintu. Tratě vedly

Podium sprint Kuba Glonek

 

převážně městem, v první části závodu se závodníci podívali do klášterní zahrady dominikánů, v závěru se zavítalo i do parku. Terén byl však spíše jednoduššího rázu, ale stavitel Marek Cahel připravil tratě vcelku pěkné a, dá se říct, že vytěžil z terénu maximum. Jak se dařilo našim závodníkům?

Největší želízko v ohni jsme měli v juniorech, Jakub Glonek byl velkým favoritem před závodem, obhajoval loňské druhé místo z Valašského Meziřičí. Letos si nakonec o stupínek polepšil a doběhl si pro mistrovský titul s 20 sekundovým náskokem.

Ve stejné kategorii si navrátilec ze Švédska Jarda Mielec doběhl pro 16. pozici, v kategorii D18 doběhla Klárka Čechová na 19. místě.

V hlavní mužské a dámské kategorii jsme měli po jednom zástupci. Iva Košárková obsadila v D21 24. místo, Marek Schuster v H21 17. místo.

V kategorii H 16 jsme měli 2 zástupce. Tomáš Valík si doběhl pro solidní 13. místo a Jirka Kostka, věkem ještě kategorie H14, 23. místo.

Odpoledne, po mistrovském závodě, pokračovala Veteraniáda ČR. Zásluhou drtivého finiše (nejlepší 4 mezičasy na posledních 4 kontrolách) nakonec vybojoval stříbro v kategorii H50 Mirek Hadač. Stejná kategorie a 5. místo, které získal Martin Schuster.

Podium sprint Mirek Hadač

V kategorii D45 byla Pavla Sedlářová šestá, Jana Kostková desátá, v D40 10. místo Petra Valíková, 8 místo v kategorii D50 Martina Schusterová, Luděk Valík se v H45 umístil na 7. místě.

Další výsledky našich: H14C Adam Valík 1. místo, Martin Krček H35C 4. místo. D14C Helena Krčková 10. místo. D21A Marcela Tesařová disk (čas okolo 8. místa). H21A 31. Filip Hadač a 47. Martin Sklenář, celkové výsledky zde http://oris.orientacnisporty.cz/Vysledky?id=3082 :

Druhá květnová neděle 8.5. = Den matek a sprintové štafety

Neméně krásnější byla na počasí neděle. Běželo se znovu v Uherském Brodě, ale v jiném prostoru, než v sobotu – ve východní části města. Štafety se běžely na sídlišti posazené v údolí, takže o nastoupené metry nebyla nouze. V 10 hodin odstartovalo mistrovství ČR dospělých a dorostenců, kde jsme měli v každé kategorii jednu štafetu.

Naši dorostenci šli v dost omlazené sestavě, takže důležité bylo, že okusili tento závod a nasbírali důležité zkušenosti, které se jim budou jistě hodit na příští štafety. Dorostenci běželi v sestavě Klárka Čechová ( předávala (11.), Tomáš Valík, Helena Krčková a Jirka Kostka, který dofinišoval pro konečné 31. místo.

V dospělých byly ambice na umístění v top 10, obdobně jako jsme zaznamenali v minulých letech. Rozbíhala Marcela Tesařová, která předávala na slušném 14. místě. Kuba Glonek vytáhl štafetu v průběhu závodu až na výborné 7. místo, ale po průběhu arénou udělal větší chybu a nakonec se propadl znovu na 14. pozici. Iva Košárková běžela solidně a předávala na 18. místě a finišman Marek Schuster posunul štafetu na konečné 14. místo.

Ve Veteraniádě jsme měli 2 štafety, jedna však musela běžet mimo soutěž (Adam Valík prý byl na veterána příliš mladý). Ta druhá, Áčková štafeta, doběhla po nádherném finiši Mirka Hadače (bojoval s Petrem Skyvou, STE) na cílové čáře pro 5. místo, v sestavě Petra Valíková, Luděk Valík, Pavla Sedlářová a Mirek Hadač.

Výsledky zde: http://oris.orientacnisporty.cz/files/3083_bf47c539bd32b7e257ccc04827391387.txt

Děkujeme všem za vzornou reprezentaci našeho oddílu a hledíme vstříct k dalším závodům!

Zapsal Marek Schuster

Zanech komentář

*