Adriatic Meeting 12-13.11 & Venezia 14.11.2010

19.11.2010, Michal Besta

Na podzimních závodech v Itálii si tradičně (s)kloubíme historii, sport i společenskou zábavu, je to prostě oddechovka na konci sezony. Letos jsme dokonce vycestovali ve 2 různých skupinách (konkurence začíná být i zde) a každá z nich byla „na jiném zájezdě“. Miroslav, Inka, Dorothea a Jan Sklenářovi cestovali s Dušanem Vystavělem za OLKRAJ (středa – pondělí), Filip Hadač, Martina & Martin & Marek Schuster jeli s Robertem Brkem Zdráhalem jako HANA (čtvrtek – pondělí).

Letos jsme v rámci Adriatic Meeting poznali San Marino a okolí (na závodech ca 400 lidí, takový hanácký žebříček, kdyby to nekazili Gonon a Osterbo).

V pátek se běžel prodloužený sprint v zabušeném svahu nazvaném Monte Cerreto – 3,2 km, vítěz frantík Gonon za ca 21 minut, Marek 10., Martin 20., Filip, který to jen vyklusával BO ho bolelo koleno, byl na 40. místě, Honza Sklenář 55. Taťka Mirek Sklenář v silně obsazené H45 28. místo. Naše baby – Dorča se kurýrovala z nachlazení, tak nic, Martina 6. Mamka Inka Sklenářová zase prošmejdila všechny památky.

V sobotu se běželo na kopci, v historickém centru města San Marino, údajně založeného r. 301 Marinem z Dalmácie, takže je o „pouhých“ 924 let starší než naše milá Troppau/Opava. Stáří však nebylo moc poznat, neboť celé město bylo vybombardováno britským letectvem na sklonku 2. světové války a většina budov a památek tak byla vybudována znovu (z kamene 756m vysoké hory Monte Titano, na kterém město stojí a za vydatného přispění financí Britského království).

Závod stál opravdu zato – z důvodů velkého převýšení stálé volby postupů, na výběr mezi schody okolo hradeb, nebo obíhačky po serpentinách, popř. schody z vysokých zdí. Pouhých 2,0 km vzdušně, ale vítěz O.K. Osterbo přes deset minut na kilák za 22:20, 14. Marek dostal sodu 5 min, 8 vteřin zpět na 15. místě Filip (57. Honza Sklenář, 60. Martin). Mirek si zopakoval výkon z pátku – 28. místo, Dorka má ještě teplotu, takže nic, Martina 8. místo.

Stránky závodů zde

Neděle tradičně VENEZIA, již 31. ročník. Startovalo 3.800 lidí, mnoho diváků – migrujících hustníků a podrostu. Jelikož jsme cestovali z 200 km vzdáleného jihu, BRKO domluvil pozdní start, což pro nás nebylo zrovna výhodné s ohledem na intenzitu pohybu turistů v uličkách. Připomínám, že MOV (Meeting Orientamento Venezia) je svou délkou závod na klasické trati. Musíte nasadit pečlivé čtení mapy, motor nažhavit na systém „brzda – plyn“, dostatečně zadupat před turisty, efektivně vybíhat a sbíhat mosty nejrůznější velikosti. V závodě byl navíc poprvé použit systém „motýlek“ (např. vloni poprvé v mapě rozlišili uličky – ty, které jsou plné turistů měly jiné podbarvení). Naše výsledky – nejlépe Filip 3. místo v H18, Marek o něco zpět na 5. místě. V HA Martin 39. místo, Honza 79 (Honzu jsem na trati 3x předběhl …). Mirek ve velmi početné H45 102. místo, Dorka se oklepala z horeček a vydala se na trať D18, nedostatečně však opíchla tuším 2. kontrolu a tak je ve výsledcích někde vzádu. Naše Martina v D45 na 60. místě.

Stránky závodů zde

2 komentáře k “Adriatic Meeting 12-13.11 & Venezia 14.11.2010”

  1. Marek napsal:

    Oprava- ty uličky, se zvýšeným výskytem turistů, byly zavedeny do map už o rok dříve! Tedy v 2008

  2. Pery napsal:

    jo, 2008 už tam byly 😉

Zanech komentář

*