Čtyři tituly, jedenáct míst na bedně

09.05.2013, Mirek Hadač

Moc OB dvojzávodu v jeden den v republice nenajdete. Většinou se jedná o sprinty a 2 x 15´ za jeden den se zvládnout dá. Jedním takovým dnem byla sobota 4. 5. 2013, kdy oddíl LOV pořádal dopoledne mistrovství MSK kraje ve sprintu a odpoledne sprint započítávány do žebříčku.  Prostorem pro uspořádání této akce se stala Ostrava Dubina a Hrabůvka. Kde je hranice mezi těmito městskými částmi se zeptejte Kuby Stoszka.

Za náš oddíl se akce zúčastnilo 24 závodníku. Psychicky jsem byl připraven na to, že se proběhnu po sídlišti, občas pořeším nějaký ten podchod, obíhačku kolem paneláku zprava popř. zleva a hlavně se nenechat srazit autem. Přesně tak to bylo, a protože je mentální trénink v kurzu, tak mě nic nepřekvapilo. Myslím, že i rady naším nadějím ve smyslu: „Moc neřešte postup, prostě vyber a sprintuj“ k něčemu byly.

K samotným výsledkům: Tituly sprinterů v MSK kraji získali Filip Hadač (H21C), Lenka Hájková (D14C), Adam Valík (H10C), Evžen Kostka (H55C). Na bedně se ještě umístili Jiří Kostka (H12C), Tomáš Valík (H14C), Petr Nycz (H21C), Jan Jelínek (H35C). V odpoledním závodě si pro vítězství doběhli Filip Hadač (H21C) a Evžen Kostka (H55C) a na bedně se umístili Lenka Hájková (D14C), Marcela Tesařová (D21C), Adam Valík (H10C), Jan Jelínek (H12C), Vojtěch Tesař (H14C), Petr Nycz (H21C), Jan Jelínek (H35C).

Nezbývá než popřát hodně sportovního štěstí na středečním MČR ve sprintu. Přípravu zvládli závodníci, kterých se tato akce týká na jedničku, tak vzhůru do konfrontace s tím nejlepším, co v republice běhá s mapou.

Zanech komentář

*